page_banner

За нас

Да се ​​биде добавувач на нов материјал од светска класа

Miracll Chemicals Co., Ltd.е основана во 2009 година, котирана компанија GEM (Growth Enterprise Market), со шифра на акции 300848, водечки светски производител на TPU.Miracll се посветува на истражување, производство, продажба и техничка поддршка на Термопластичен полиуретан (TPU).Нашите производи се широко користени во електронски 3C, спорт и слободно време, медицинска нега, транспорт, производство во индустријата, енергетска зграда, домашен живот итн.

Miracll има независна IP за клучна технологија, материјал и примена.Miracll е национално претпријатие за висока технологија, претпријатие за предност за национална интелектуална сопственост, претпријатие за квази-еднорог во провинцијата Шандонг и претпријатие за демонстрација на газели во провинцијата Шандонг.Г-дин Ванг Ренхонг, претседател на компанијата, е награден со националниот „План за десет илјади луѓе“ извонреден талент, талент за иновации и претприемништво на науката и технологијата на Министерството за наука и технологија, водечки талент во индустријата Шандонг Таишан, одличен претприемач Шандонг, Шандонг Претпријатие Газели „Десет водечки личности“ и други почесни титули.

компанија

Miracll секогаш се придржува до задоволството на клиентите и создава вредност за клиентите како насоки, практика на професионална, доверлива, заштита на животната средина, иновации, соработка деловна филозофија, да им обезбеди на клиентите висока ефикасност и ниска цена на диференцирани решенија за производи, да им обезбеди на клиентите високи перформанси на TPU производите во исто време, исто така, обезбедуваат персонализирана, професионална техничка услуга, за да ги задоволат нивните потреби за прилагодување.Со сонот за создавање чуда и технологија која ја води иднината, Miracll отсекогаш бил посветен да стане водечки снабдувач на нови материјали во светот и постојано да пишува нови поглавја во областа на новите материјали со неуморна генијалност и одржливи иновации на производите.

Центар за истражување и развој

Одржливите инвестиции и технолошките истражувања се двигател на долгорочниот развој на Miracll.
Иновациите и продуктивноста помагаат да се консолидира нашата глобална позиција на полето на нови материјали.

Водечка дигитална фабрика

Ние се фокусираме на иновации на горе и низводно технологии, користејќи напредни технологии како што е вештачката интелигенција,
интернет и облак компјутери, ќе создадеме интуитивна дигитална фабрика, ќе реализираме целосна визуелизација на производството.

Цветот на чудото

Секое ливче се трансформира со ЧУДОТО на „М“, пренесувајќи го културното верување „сонот создава ЧУДО“.Ливчињата се кондензираат во центарот и се протегаат нагоре.
Интерпретацијата на членовите на тимот со едно срце, напорна работа, заеднички раст на корпоративната филозофија.

logo_flower

Култура

Основна вредност

Иновации, ефикасност,
Имплементација, Интегритет

Слика на брендот

Професионален, сигурен, коопоративен,
Иновативен, еколошки

Мисија Миракл

Создадете Vlue, задоволство на клиентите,
Самореализација

сон

Иновации

Miracll придава големо значење на R&D и иновациите.Даваме приоритетна поддршка во капиталот, талентот, ресурсите и други аспекти.
Континуирано зголемување на инвестициите во истражување и развој и иновации.Производите на Miracll уживаат висока видливост на пазарот на TPU.

Интелигентно производство
Од суровини до производи, од опрема до производна линија, од автоматско пакување до интелигентна логистика, Мирал ќе гради фабрика за дигитална иднина.

Соработка со брендови
Здружете се со брендовите за да ја поставите идната линија на производи, да резервирате нови материјали и да го водите развојот на индустријата.

Истражување и развој
Национално претпријатие за предност на интелектуална сопственост, и доби 14 домашни и странски овластени патенти за пронајдок.

Платформа за иновации
Нова лабораторија за материјално инженерство на полимер еластомер во провинцијата Шандонг, центар за претпријатие за технологија во провинцијата Шандонг итн.

Визија

Да се ​​биде добавувач на нов материјал од светска класа

Секој ден ја носиме мисијата
Фокусирајте се на развојот и производството на TPU.Посветете се да бидете снабдувач на нов материјал од светска класа
Секој ден обликуваме еден сон
Дозволете производите да добијат поголема примена во нашиот реален живот.Создадете среќен и здрав живот за луѓето